Θεσμικό Πλαίσιο: Αποφάσεις Οργάνων τής Πολιτείας για το επάγγελμα του Ψυχολόγου
 
Καταδικάσθηκε «ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ», από Δικαστήριο τής Χώρας [ΠλΚ: 1064/08.04.2011].
 

Ασκήθηκε δίωξη για παράβαση διατάξεων του Αναγκαστικού Νόμου 1565/1939 (ΦΕΚ 16/τ.Α΄/14-01-1939), «Περί κώδικος ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος», δηλαδή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ιδιώνυμο αδίκημα. Με βάση το κατηγορητήριο: “Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι ... κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιούλιο 2005 έως το έτος 2009 ... σφετερίστηκε τον τίτλο του Ιατρού ... ασκούσε παράνομα το ιατρικό επάγγελμα ... εκδίδοντας μάλιστα και σχετικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν διάγνωση ψυχικής κατάστασης και συμβουλές θεραπείας χωρίς να έχει άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς να είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου και χωρίς να έχει πτυχίο της Ιατρικής Σχολής κάποιου Πανεπιστημίου... Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27 παρ.1, 53, 79 παρ. 1, 2, 111, 112 Α.Ν. 1565/39”.

 
  Κάντε το PSY.GR Πρώτη Σελίδα  
   
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αρχική σελίδα Site Map Επικοινωνία
  Members Only  
Επιστημονικές Εκδηλώσεις
 
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20 Ιούνιος 2009
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Σε συνεργασία με: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου), Επιστημονική Εταιρεία  Ψυχολογία - Τέχνη, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, και τα μέλη των εικαστικών ομάδων του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το ΚΕΘΕΑ είναι ο πρώτος οργανισμός που συστάθηκε στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης. Σήμερα το ΚΕΘΕΑ αποτελεί ένα πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών, διαθέτοντας περισσότερες από 70 μονάδες σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη ως την Κρήτη και αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ουσίες. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν τα εξής θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ: ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ (Μονάδα Εφήβων), το ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ, η ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ, το ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ καθώς και η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-1145.

Οι βασικές εκδηλώσεις των προγραμμάτων και μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής:

· Κυριακή 21.06.09 στις 20:00 στο χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Δ.Ε.Θ.) και την Παρασκευή 26.06.09 στις 20:00 στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 25 χρόνια  δραστηριοποίησης του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο χώρο της απεξάρτησης, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου), την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, την Επ. Εταιρεία  Ψυχολογία -Τέχνη και τα μέλη των εικαστικών ομάδων του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, υλοποιείται σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωση εικαστική παρέμβαση από 27 παγκάκια, όπου ομάδες σπουδαστών, καλλιτεχνών και μέλη μετέτρεψαν ένα κοινό παγκάκι σε έργο τέχνης, για να του προσδώσουν «νέο νόημα δημιουργίας» με σκοπό την επανεγκατάσταση του στις πλατείες της πόλης -στο δημόσιο χώρο. Το συνηθισμένο παγκάκι της πλατείας, τόπος συνάντησης και ξεκούρασης των ανθρώπων της πόλης, αλλά και σύμβολο - αρνητικά φορτισμένο – σαν τόπος του «πουθενά» για τους χρήστες,  τους «παρείσακτους» και τους «ξένους» γίνεται ο «διαμεσολαβητής» μεταξύ των φορέων της πόλης και των προγραμμάτων –μονάδων του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα της δύναμης της συνεργασίας για την απεξάρτηση.

· Δευτέρα 22.06.09 στις 19:00 στο Καυτατζόγλειο αθλητικό στάδιο, θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ και της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

· Παρασκευή 26.06.09 στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (πλατεία Αριστοτέλους) παρουσιάζεται το βιβλίο «DRUGS» του Harry Shapiro καθώς και άλλα επιστημονικά βιβλία της εκδοτικής προσπάθειας του ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι: Σταύρος Καλαφάτης, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Α.Π.Θ. και πρ. Πρόεδρος ΚΕΘΕΑ, Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ., Φαίδων Καλοτεράκης, Ειδικός Βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ, Γιάννης Χατζηκόμνου, Εκδότης - Εκδόσεις ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ.


   

 
 
Copyright © 2000 - Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος Όροι Χρήσης Online Επισκέπτες: 31
Τελευταία ενημέρωση : 12 Φεβρουάριος 2019